Kamniški krog resnice

29.04.2015 | avtor: David

kamniški krogNa spletni strani www.bicikel.com sem našel prispevek o tej zanimivi kolesarski turi. Padla je na spisek mojih želja…in 29.4.2015 sem jo uresničil.

Z avtom se odpeljem do Kamnika. Napadem najvišji prelaz na trasi, to je Črnivec (902m). Pot do teh “vrat” med Gorenjsko in Štajersko je vsem motoristom in kolesarjem dobro znana. Sledi spust v Gornji Grad, ko me je kar malo ohladilo, ker se je sonce malce skrilo.

Na koncu Gor. Gradu, pred Petrolom zavijemo desno, v smer Menina. V kraju Šmartno ob Dreti spet zavijemo desno in kmalu se lepa cesta “postavi pokonci”. Sledi najlepši del tega kroga, s čudovitimi razgledi, lepo cesto, ki nas pripelje do prelaza Lipa (722m).

Spustim se proti Vranskem, po bistveno slabši cesti, kot je bila na strani vzpona. V Vranskem zopet desno, v smeri Trojan in kmalu spet desno za Kamnik, skozi Tuhinjsko dolino. Dolina je prav tako znana vsem motoristom….lepa cesta, ki pa se počasi dviga…kar občutiš šele na kolesu. Za konec vzponov, pa še najmanjši prelaz, Kozjek (658m), ki pa je hkrati tudi najtežji. Vzpon je kratek a s svojimi 11% in skoraj 60 km za seboj, predstavlja poseben izziv.

Sledi samo še spust, z dvema manjšima vzponoma, proti Kamniku.

Na števcu mi je pokazalo skoraj 75 km in skoraj 1300 višinskih metrov. Še več podatkov pa na tej povezavi: Kamniški krog resnice

Moram še povedat, da resnice pa vseeno nisem odkril 🙂