MARATON ALPE - 130 km /2000 v.m.

06.08.2015 | avtor: David

Sezona 2015 gre počasi h koncu in kot svoj največji dosežek letos, poleg Male Franje, je prevožen najtežji kolesarski maraton v Sloveniji!

Bil je vroč dan (6.8.2015)….a moral sem prefurat nekaj, kar sem že dolgo načrtoval….Maraton Alpe!  http://www.kd-alpe.si/sl/maraton/proga

Startal sem precej pozno, saj sem pri Vodicah opazil, da nisem vrgel v avto kolesarskih čevljev….in nazaj v Šk. Loko. 

Ja, 130 km in 2000 v/m je kar dober zalogaj, ob temperaturah okoli 35 pa še bolj. Začel sem v Komendi. Vožnja skozi Cerklje, Predvor in na prvi prelaz Jezerski vrh (1218m), je bila prijetna, vročina še ni pritisnila. Na Jezerskem, malce naprej od odcepa za Planšarsko jezero, na levi strani izvir Jezerske slatine…..zelo dobra voda! Grem naprej do mejnega prehoda in nato spust do desnega odcepa za Pavličevo sedlo (1338m).

Ne bom opisoval poti, saj motoristi dobro poznate te ceste, če še ne je pa skrajni čas, da jih. 

Vzpon na Pavliča je bil pa že hudo naporen….sonce žgalo, ceste pa pokonci brez prestanka….šele pri vrhu je malce lažje, kjer se tudi malo obrne navzdol. Skoraj cel vzpon sem prevozil v stoje….vzpodbudna gesta nizozemskega turista iz avta, ki je pripeljal nasproti, bi me pa skoraj spravila pod cesto, ker sem mu odzdravil z eno roko  :D

Spust proti vhodu v Logarsko dolino, Solčava, Ljubno ob Savinji, desno proti Gornjem Gradu in potem se začne vzpon na najnižji prelaz Črnivec (902)m, ki pa je hkrati najtežji…. bilo kar nekaj krize, a Coca-Cola na vrhu je “sedla” kot že dolgo nobena pijača  :whistle:  Spust do Kamnika in “turistično” do Komende. Občutek, ko ti uspe nekaj, kar ti bilo pred časom nepredstavljivo….je enkraten!