Potopisi

SCHWARZWALD 2017

Tekst je še v nastajanju…. 🙂

Ex - YU 2014

Boka Kotorska

Že pozimi sem prišel na idejo, da bi tokrat šla malo proti vzhodu, vedno sva šla v smer, kjer sonce »doli gre«. Časovno sva bila omejena in ko sem začel razmišljati, da je točno 25 let, ko sem služil vojsko tam dol (Raška, Novi Pazar), pa še poceni bo, sva si rekla….Gorenjca pač  :-). Okvirni odhod je bil predviden konec junija….

Passo PORDOI (s kolesom) 2013

14.07.2013 – nedelja

Na pot se spraviva malo pred osmo uro in po AC do Jesenic, nato do Kr. Gore, kjer si tradicionalno privoščiva Petrolovo kavo….najboljša! Preklopiva možgane na “dopustniški mode” in po stranskih cestah preko Trbiža do Tolmezza. V Kr. Gori poiščeva še odprto trgovino in nabaviva nekaj hrane in pijače, saj je nedelja. Ko čakam pri motorju me ogovori prijazen starejši ata in se zapleteva v motoristični klepet….

FRANCIJA in ITALIJA 2013

Somewhere in France

In končno je prišla sobota, 22.6.2013, ko sva se odločila dokončati lansko leto začeto zgodbo, o potepanju po francoskih prelazih in vsem znanih Dolomitih. Lani sva imela na poti okvaro najine kobilice in sva zato popolnoma spremenila plan, a že takrat sem bil odločen, da bova zastavljeno pot enkrat izpeljala.

V sončno jutro, proti zahodu, sva krenila malo po sedmi uri….

PROVANSA 2012

Provence

To osemdnevno potepanje sem začel planirati že pozimi, saj je to, vsaj za mene, prav prijetno opravilo. Dolgočasni dnevi brez motorja tako hitreje minejo. Žal, pa je bilo tokratno potepanje precej drugačno od načrtovanega in željenega.

Pa pojdimo lepo po vrsti…

Načrt poti je bil takšen:

1.dan – Šk. Loka….avtocesta A4,A21,A10….San Remo….Sospel (Francija)….cca. 800km….

KORZIKA 2011

Corsica

Naj že takoj povem, da pišem ta potopis leto in pol kasneje. Ja, spet. Letošnjega (2013) bom bolj pridno obdelal. Kam?…To pa še ne povem.

Odločitev za ponovni obisk Korzike je padla že leto prej, kar sem opisal že v Korzika 2010, saj sva načrtno »podelala« le južni del otoka. Tokrat sva iskala namestitev bolj v severnem delu otoka, termin obiska pa prav tako konec junija. Priprave so se začele že v začetku leta. Na Corsica Ferries sem dnevno spremljal akcije, jackpote…, a brez uspeha….

DOLOMITI 2010

Dolomites

Na pot sva krenila ob 7:30 iz Škofje Loke. Vremenske napovedi so bile “nekaj vmes”. Saj vemo…pretežno to in to…

Prvi krajši postanek sva naredila na Petrolu v Kranjski Gori. Moja pravi, da imajo tam najboljšo kavo (čeprav je iz avtomata), ampak se kar strinjam. Prodajalec opazi, da sva namenjena malo dlje in malo povpraša kam. Na kratko mu razloživa planirano turo….

KORZIKA 2010

Corsica

To je bilo prvo najino daljše potovanje. Veliko sem prebral o tem otoku, vsi so pisali samo pohvalno in zato je bila to najina logična odločitev. Osvojila bova Korziko! 🙂 Spomladi sem začel s pripravami, planiranje trajekta, nastanitve….